Obilježavanje petnaeste godišnjice od smrti generala Alagića

Petnaesta godišnjica smrti generala Mehmeda Alagića, legendarnog komandanta Trećeg i Sedmog korpusa Armije RBiH i prvog poslijeratnog načelnika općine Sanski Most, bit će oblježena 7. marta ove godine organizacijom niza prigodnih sadržaja.

Prema utvrđenom programu, toga dana u 9 sati i 30 minuta planirana je posjeta porodici generala Alagića, dok će se u 10 sati i 30 minuta u sali Kina „Sana“ održati akademija pod nazivom „Sjećanje na generala Alagića“. Potom je u 11 sati i 45 minuta predviđeno polaganje cvijeća na mezar generala Alagića koji se nalazi u neposrednoj blizini džamije u Fajtovcima.

Nakon toga u ovom vjerskom objektu biće proučen tevhid pred dušu legendarnog komandanta. I ove godine, na obilježavanju ovog značajnog datuma u novijoj historiji Sanskog Mosta, očekuje se veliki broj delegacija državnog, federalnog i kantonalnog nivoa, zatim delegacije iz više bosanskohercegovačkih općina, ličnosti iz političkog, vjerskog i javnog života, brojni ratni saborci i prijatelji generala Mehmeda Alagića.

Također, i ove godine za učenika osnovnih i srednjih škola iz sanske općine raspisan je konkurs za literarne radove na temu „Lik i djelo generala Mehmeda Alagića“, a najbolji radovi po okončanju konkursa biće simbolično nagrađeni.

Related posts