Novo Sarajevo: Dva vijećnika DF-a napustili stranku na konstituirajućoj sjednici vijeća

Osipanje članstva u Demokratskoj fronti se nastavlja, a najnovije informacije dolaze iz Općine Novo Sarajevo, gdje su na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Srđan Srdić i Adem Olovčić napustili DF i prešli u nezavisne vijećnike.

Srđan Srdić i Adem Olovčić tako će u naredne četiri godine djelovati kao nezavisni vijećnici, a DF je od prvobitnih šest vijećnika u Novom Sarajevu ostao sa četiri vijećnika.

Slična situacija dogodila se i prilikom konstituiranja Općinskog vijeća Općine Centar Sarajevo, gdje su tri člana DF-a izbačena iz stranke, a potom su podržali većinu koju čine SDA i SBB.

Najveći broj vijećnika u Novom Sarajevu osvojila je SDA i to 9, Naša stranka, čiji su vijećnici ostali kompaktni osvojila je 6 mandata, SBB 4, SDP 3 mandata, BPS 1, Stranka penzionera 1 i Građanski savze 1 mandat.

Tako će u Novom Sarajevu vladajuću većinu u Općinskom vijeću činiti SDA, SBB, Stranka penzionera, koji zajedno imaju 14 mandata, tako da su im potrebna još minimalno dva vijećnika, koji će po svemu sudeći biti sada već bivši članovi DF-a.

klix.ba

Related posts