Novi proizvodni pogon u Sanskom Mostu

U naselju Suhača ovih dana je započela izgradnja poslovno proizvodnog objekta u kojem će se u budućnosti odvijati proizvodnja plastične stolarije.

Investitor ovog značajnog projekta, čija je vrijednost procjenjena na preko dva miliona maraka, je poduzetnik Elvis Smajlović, koji već dugi niz godina živi i radi u Njemačkoj.

„Ovo je poduhvat kojeg realizujem u saradnji sa poslovnim partnerima i želja mi je bila da upravo u rodnom kraju otvorim ovaj proizvodni pogon. Bavićemo se proizvodnjom plastične stolarije, a u proizvodnom procesu upotrebljavaće se najmodernija tehnologija u ovoj oblasti.“, istakao je Smajlović. Prema njegovim riječima tržište za buduće proizvode je obezbijeđeno, a devedeset posto proizvodnje namjenjeno je izvozu u Njemačku.“, istakao je Smajlović.

Načelnik Općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, čestitao je investitorima istakavši kako je u ovom trenutku najveći interes lokalnih vlasti otvaranje novih proizvodnih pogona i radnih mjesta. „Općina Sanski Most snažno podržava ovaj i slične projekte gdje su investitori oslobođeni plaćanja rente i komunalija.

Time želimo dati poticaj i drugim investitorima da ulažu u naš grad.“, istakao je načelnik Avdagić. Izvođač radova na ovom projektu je domaća firma „ECK Kurbegović“.

Related posts