Novi Loto skandal u Srbiji: Gdje je nestala jedna šestica?

Večerašnje izvlačenje u 91. kolu igre na sreću Loto, kod mnogih je izazvalo sumnju u regularnost ove nagradne igre.

Naime, nakon što su svi brojevi izvučeni iz bubnja, grafici je trebalo više od četiri minuta da te brojeve ispiše na ekranu.

Nakon višeminutnih konsultacija sa režijom, prvi čovjek Komisije za izvlačenje brojeva Ljubomir Škorić je rekao da je sve u redu i da su izvučene dvije šestice.

Izvučeni su brojevi 1, 3, 8, 21, 25, 30, 36. Na ekranu je grafika, ipak, prvo ispisala da je izvučena samo jedna šestica, da bi nakon nekoliko sekundi taj podatak bio promjenjen u dva dobitnika.

Pitanje je gdje je u međuvremenu nestala ta jedna šestica. Sve vrijeme dok se čekalo rješenje problema, Škorić se izvinjavao zbog greške, a izvinjenje je svim igračima LOTO nagradne igre upućeno i nakon što je grafika ispisala brojeve.

Podsjećamo, prije samo godinu dana izbio je skandal u 59. kolu igre na sreću Loto kada su gledaoci u direktnom prenosu vidjeli kako na ekranu izlazi broj koji još nije izvučen iz bubnja.

Istraga o ovom slučaju je trajala nekoliko mjeseci, da bi zvanično saopštenje bilo da nema riječi o prevari, već da se radi o grešci izazvanoj ljudskim faktorom.

Related posts