Novalić danas s privrednicima u Žepču i Tešnju

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas će zajedno s federalnim ministrima poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem, te prostornog uređenja Josipom Martićem posjetiti općine Žepče i Tešanj.

Protokolom posjete predviđen je sastanak s načelnicima ovih općina, te premijerom i resornim ministrom Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Također, planiran je obilazak privrednih subjekata i to farme za uzgoj junadi Trans expert d.o.o. Žepče, te kompanija MI Madi d.o.o. i Mann+Hummel BA u Tešnju.

Cilj posjete je razgovarati o provođenju projekta iz oblasti privrede i infrastrukture na ovom području u kojima učestvuje Vlada Federacije BiH. Poseban naglasak bit će na stabilizaciji privrede u vrijeme pandemije i izazovima s kojima se susreću niži nivoi vlasti i privrednici.

Program posjete:

– 10:30-11:15 sati – sastanak s načelnikom općine Žepče Matom Zovkom u zgradi Općine, ul. Stjepana Radića br. 2 (početak otvoren za snimatelje i fotoreportere)

– 11:45-12:15 sati – obilazak farme za uzgoj junadi Trans expert d.o.o. Žepče (mjesto Kopice) i izjave za medije

* * *
– 14:45-15:30 sati – sastanak s načelnikom Općine Tešanj Suadom Huskićem u zgradi Općine, Trg Alije Izetbegovića br.1 (početak otvoren za snimatelje i fotoreportere)

– 15:55-16:25 sati – posjeta kompaniji MI Madi d.o.o., Poslovna zona Vila br.16, (sastanak) i izjave za medije

– 16:25-17:00 sati – obilazak kompanije MI Madi d.o.o.

– 17:15 sati – posjeta kompaniji Mann+Hummel BA, Industrijska zona Bukva bb, i izjave za medije

Izvor: Vijesti.ba

Related posts