Nikolić: Ako treba u rat ćemo ja i moji sinovi

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio kako Srbija ne zvecka oružjem, ali je Srbija spremna braniti Srbe na Kosovu.

“Mi ne zveckamo oružjem već na tu ravan prebacujemo ukoliko bude bio ugrožen srpski naroda na Kosovu. I da, rekao sam da ću i ja ako treba otići u rat, pa i moji sinovi”, kazao je Nikolić u intervjuu za list Kurir.

Dodao je kako će Srbija obraniti Srbe na Kosovu te da o tome postoji potpuna suglasnost Vlade i predsjednika.

“Srpsku djecu bih zaštitio od svega, a sebe ne žalim u tome. Međutim, ako napadnu na Srbe i počnu egzodus i ubijanje hoće li Srbija šutjeti? Ja u takvoj Srbiji ne bi bio predsjednik”, poručio je Nikolić.

Ustvrdio je kako postoji dogovor da albanske snage ne dolaze na sjever Kosova, a da Vojska Srbije ne ulazi na teritoriju Kosova. Po njegovim riječima, taj je dogovor proteklog vikenda prekršila albanska strana.

Na pitanje je li to samo usmeni dogovor, Nikolić je odgovorio: “Nema tu usmeno ili pismeno, ti dogovori se poštuju”.

“Dogovorili smo se o tome da ROSU (specijalne kosovske snage) ne može doći, jer smo obećali da nećemo tražiti da naša vojska dođe. Mi obećali usmeno, a za ROSU potpisali dogovor. Pogazili su dogovor i sada imamo mnogo aduta za razgovore u Briselu, gdje trebamo tražiti garancije da ROSU nikada neće doći, da će poštovati sporazum, jer onda i mi poštujemo svoje obećanje da nećemo zahtijevati od Ujedinjenih naroda da omoguće prisustvo oružanih srpskih snaga koje bi čuvale vjerske objekte i srpsku baštinu”, istakao je srbijanski predsjednik, prenosi Tanjug.

Related posts