Ni 12 sati od Selmine i Editine smrti vozači i dalje voze kroz crveno na istoj raskrsnici

Ni 12 sati od smrti studentica Selme Agić i Edite Malkoč, na istoj raskrsnici u Sarajevu vozač je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu!

Novinari Hayat TV-a u to vrijeme zabilježili su snimak, o čemu svjedoči i ova fotografija.

-Vozilo pri brzini od 100 kilometara na sat ide 28 metara u sekundi. Osoba koja se nađe na kolovozu nema faktički šansi da se skloni i to je u 90 posto slučajeva katastrofalna nesreća – kazao je u razgovoru za Fenu stalni sudski vještak za saobraćaj Ševal Kovačević, komentirajući vožnju pri velikim brzinama.

– Ali onog momenta vozilo kad dostiže enormne brzine ono više nije obično opasno sredstvo, ono je sredstvo za izazivanje opće opasnosti ili drugim riječima ono je oružje. To više nije vozilo to je mitraljez- kazao je Kovačević.

Podsjećamo, u saobraćajnoj nesreći život su izgubile 20-godišnja Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i 21-godišnja Selma Agić iz Bugojna. One su u 21:40 sati prelazile na pješačkom prelazu kod Zemaljskog muzeja kada ih je pri velikoj brzini automobilom udario Sanjin Sefić koji je od ranije poznat pravosudnim organima.

Selma Agić je preminula na mjestu događaja dok je Edita Malkoč preminula nekoliko sati kasnije od zadobijenih teških tjelesnih povreda.

Related posts