Neobičan pacijent: Pogledajte kako se liječi lavica na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu

Na klinikama Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu odnedavno su u upotrebi savremeni digitalni RTG aparat i CT uređaj za dijagnostiku i liječenje životinja.

Stručnjaci Veterinarskog fakulteta, kao i studenti, već su imali priliku isprobati nove uređaje, a među prvim „pacijentima“ bila im je lavica iz zoološkog vrta Pionirska dolina.

– Sa zadovoljstvom mogu reći da je lavica uspješno izliječena, zdrava je i ponovo uveseljava mališane u Pionirskoj dolini – kazao nam je prof. dr. Nihad Fejzić, dekan Veterinarskog fakulteta UNSA.

A u organizaciji Veterinarskog fakulteta u Sarajevu će u utorak, 13. decembra, biti održan jednodnevni seminar i radionica o temi „Radiološka dijagnostika (CT i RTG) u veterinarskoj medicini malih životinja“.

Kako je najavljeno, jedan od predavača bit će prof. dr. Janoš Butinar iz Slovenije, osnivač i vlasnik jedne od najprestižnijih veterinarskih bolnica u regionu, koji će podijeliti svoja iskustva primjene savremenih radioloških uređaja u onkologiji i patologiji malih životinja.

/faktor.ba

Related posts