Nekoliko lokacija u Mostaru oblijepljeno plakatima sa porukom protiv burke

Kako je posljednjih godina Bosna i Hercegovina postala omiljena destinacija državljanima arapskih zemlja, tako i je i sam grad Mostar postao za ove turiste nezaobilazna destinacija. Pojedini građani ipak ne misle kako su ti turisti dobrodošli u njihov grad.

Nažalost, danas se je iz Mostara ovim turistima poslala jedna neprimjerena poruka plakatima koji su oblijepljeni u blizini hotela gdje obično ovi turisti odsjedaju.

Na plakatima se nalazi grafički prikaz žena u burki odnosno nikabu, a na kojem piše “Fu*k off” ili “Odj*bite”. Nije poznato ko ili koja grupa stoji iza kreiranja i distribucije spornih plakata.

Posljednjih mjeseci među turistima primjetne su žene pod nikabima i burkama koji večinom dolaze iz arapskih zemalja uživajući u ljepotama grada na Neretvi.

Građana Mostara su uglavnom osudili postavljanje plakata, a porez je prepoznat kao isključivo necivilizacijski čin i da se time iz Mostara kao turističkog grada šalje ružna poruka. S druge strane, evidentno je negodovanje građana zbog obavljanja vjerskih dužnosti na javnim površinama kojeg pojedini turisti prakticiraju.

Related posts