Navijačima BiH za utakmicu s Belgijom 3.800 ulaznica, interes mnogo veći

Nogometna reprezentacija BiH će na kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo protiv Belgije u Briselu imati podršku 3.800 navijača.

Dogovorom NSBiH i Nogometnog saveza Belgije određen je broj ulaznica koje su na raspolaganju navijačima Zmajeva za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a koju naš državni tim igra 7. oktobra u Briselu protiv Crvenih vragova.

NSBiH je dobio ukupno 3.800 ulaznica, koje koštaju po 20 eura. Rok za apliciranje putem emaila je završen 22. septembra, a primljeno je ukupno 5.372 zahtjeva. Evidentno je da interes navijača znatno premašuje raspoloživo stanje, pa su navijači selektovani na osnovu kompletnosti aplikacije, definisanog broja ulaznica po aplikantu i datumu podnošenja aplikacije, a svi oni koji su dobili ulaznicu bit će uskoro obaviješteni.

Zmajevi su u prvoj kvalifikacijskoj utakmici 6. septembra u Zenici savladali Estoniju rezultatom 5:0, protiv Belgije igraju 7. oktobra u Briselu, dok je susret s Kiprom na rasporedu 10. oktobra na Bilinom Polju.

klix.ba

Related posts