Nastavljeno suđenje za USK Šume: Sam sebi najvažniji!

Danas je nastavljeno ročište protiv grupe rukovodilaca ŠPD Unsko-sanske šume pred kantonalnim sudom u Bihaću. Svjedočili su Ibro lapić i Adil Hrnjica, a Tužiteljstvo je ovaj put počelo sa izvođenjem svjedoka koji nisu nužno davali mito i darove rukovodiocima USK Šuma, sa ciljem da ukaže na one koji to nisu činili te kako im je posao propao zbog toga.
Prvi svjedok je rekao da su se pred upravnikom šumarije dogovarali za tendere, da je svjesno pratnja davala više cijene da bi ugovoreni izvođač prošao, dodajući da ne vidi ništa sporno u tome. Spomenuti su i “Slučajni užitci” a što je dodijeljena bolesna šuma koja se sjekla.
Drugi svjedok je imao gubitke u firmi, te je dolaskom Đevada Muslimovića zapao u još teži položaj jer nije mogao dobiti posao. Svjedok je dio svog duga prelamao kod svog dužnika, za šta je trebao dobiti stan u protivrijednosti. No čim je Muslimović saznao za stan direktno mu je tražio stan da bi ga odblokirao, tako svjedok Hrnjica navodi, te da je direktor kazao “Boli me k. za USK Šume, mene ja interesujem”!
Sledeće ročište (8.marta) se preskače te će biti održano druge sedmice.

Related posts