NASTAVLJA SE RAT NA TUZLANSKOJ LJEVICI: Bećirović odgovorio SDP-u i Jasminu Imamoviću

Član Predsjedništva Demokratske fronte (DF) i šef kluba ove stranke u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, Damir Bećirović, odgovorio je na saopćenje Gradskog odbora SDP-a Tuzla.

Podsjećamo, u SDP-ovom saopćenju Bećirović i njegov brat optuženi su da čine farmaceutski lobi koji smišljeno podržava kandidata SDA-SBB za gradonačelnika Tuzle Bahrudina Hadžiefendića, vjerovatno najozbiljnijeg protukandidata aktuelnom gradonačelniku Jasminu Imamoviću na predstojećim izborima. SDP tvrdi da brat Damira Bećirovića radi u farmaceutskoj firmu u kojoj je Bahrudin Hadžiefendić direktor.

“SDP se pita, da li DF prešućuje ime ministra zdravstva iz razloga što brat visokog funkcionera DF-a, Damira Bećirovića, radi kao šef pravne službe farmaceutske kuće iz koje dolazi ministar zdravstva TK, možda i zato da ova farmaceutska kuća što prije naplati višemilionsko potraživanje od UKC-a Tuzla. Zato mnogi misle da su braća Bećirović insistirala da DF isturi protivkandidata Imamoviću, kako bi Imamović izgubio glasove dijela lijevo orijentiranih birača, a sve u korist SBB-ovog kandidata za gradonačelnika Tuzle, sadašnjeg ministra zdravstva TK”, navodi se u jučerašnjem odgovoru SDP-a Tuzla.

Dalje se kaže kako SDP Tuzle „želi vjerovati da Željko Komšić i većina članstva DF-a, nisu upoznati sa tijesnim interesnim vezama braće Bećirović sa farmaceutskim lobijem iz kojeg dolazi aktuelni SBB ministar zdravstva, i kandidat za gradonačelnika, Bahrudin Hadžiefendić”, naveli su iz SDP-a.

Prozvani Damir Bećirović je u izjavi za Bportal.ba bio vrlo decidan i uzvratio je SDP-u i gradonačelniku Jasminu Imamoviću.

-Volio bih da sam vidio demant nekih od navoda iz saopštenja DF-a, ali očigledno da je tačno da je kćerka uvaženog gradonačelnika Jasmina Imamovića zaposlena u EP BiH i da su tačni brojevi zaposlenih u općinskim firmama, navodi Bećirović, te nastavlja:

-Žao mi je što pojedinci iz SDP-a ne pišu o tome kako će riješiti problem Direkcije za obnovu i izgradnju, kada će vlasnici stanova useliti u zgradu 15. maj. Da nam objasne kako je zemljište u centru Tuzle prodato Miroslavu Miškoviću i vjerovatno Naseru Keljmendiju. Da nam kažu kako je prodato zemljište za gradnju Merkator centra, kako napreduje toplifikacija Tuzle i još puno toga. Jedini kandidat kojeg ću podržati za gradonačelnika Tuzle je Alen Gadžo i sve ću učiniti da on pobijedi i Imamovića i Hadžiefendića, kao i sve druge kandidate. Gadžo je osoba koja se smije upustiti u borbu sa kriminalcima kako iz SDP-a, tako i iz SDA i SBB-a. Lično ću učiniti sve da Tuzlom nikada ne ovlada kriminalno-korupcijska koalicija SDA-SBB, uzvratio je Bećirović

-Ukoliko ti lažni ljevičari žele – izuzimam sve one časne i poštene članove SDP-a – ja nemam problem svoje navode dokazivati i na sudu. Moja porodica se decenijama bori, prvo protiv kriminala SDA, a onda i SDP-a, tako da ovakve laži nisu ništa novo za mene. Gospodo u Tuzli, drago mi je da ne možete spavati zbog DF-a, zaključio je Bećirović.

Related posts