Nasilnik iz Čelinca nakon izlaska iz zatvora ponovo silovao ženu

Miroslav Gavrić (33) iz Čelinca osumnjičen je da je u čelinačkom mjestu Šnjegotina silovao šezdesetčetvorogodišnju ženu, pišu Nezavisne novine pozivajući se na izvor upućen u istragu.

Policija ga je uhapsila, a ovaj jezivi napad zaprepastio je lokalno stanovništvo, a dogodio se u subotu u jutarnjim satima. Posebno je šokantna činjenica da je Gavrić i prije nešto više od dvije godine uhapšen zbog silovanja, kada je žrtva bila dvadesetčetvorogodišnja majka dvoje djece.

“On je, tako sam čula, izašao dva mjeseca ranije iz zatvora zbog dobrog vladanja i vidite šta je počinio ovog vikenda”, rekla je jedna mještanka Čelinca, s tim da za ovu informaciju nismo uspjeli dobiti zvaničnu potvrdu.

S obzirom na to da je riječ o izuzetno osjetljivom slučaju, ali i s ciljem da zaštite nesrećnu ženu, istražioci zasad ne iznose detalje. Navodeći inicijale osumnjičenog, Mira Miletić, sekretar Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, potvrdila je da je on, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu silovanje, sproveden u tu pravosudnu instituciju.

“Dežurni tužilac će u zakonskom roku ispitati osumnjičenog i odlučiti o daljim mjerama i radnjama”, rekla je Miletić. Tada tridesetjednogodišnji Miroslav Gavrić uhapšen je i u aprilu 2014. zbog silovanja, a ubrzo potom mu je određen jednomjesečni pritvor u Osnovnom sudu u Kotor Varošu.

Izvor blizak istrazi je tada, podsjetimo, kazao da su Gavrić i žena prije silovanja te večeri bili na slavi kod zajedničkog prijatelja.

“Poslije ponoći ona je krenula kući. Za njom je krenuo i Gavrić, na kojem se vidjelo da je malo popio. Neko vrijeme ju je pratio i kada su stigli na njivu obraslu šumom gdje nema kuća u blizini, Gavrić je napao i silovao ženu”, ispričao je tada izvor blizak istrazi.

On je dodao da se ta, tada dvadesetčetvorogodišnja žena, branila i galamila, ali s obzirom na to da u blizini nema kuće, niko je nije čuo. Prema riječima ovog izvora, ta žena je udata i ima dvoje djece, a u selu u kojem živi mještani su potvrdili priču da su čuli da ju je silovao Gavrić.

Related posts