Naši rukometaši sutra putuju u Švedsku: “Učinit ćemo sve da obradujemo naciju”

Rukomena reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju u švedskom gradu Vaxjo protiv domaće selekcije igra prvi susret dodatnih kvalifikacija (baraž) za nastup na svjetskom prvenstvu 2017. godine u Francuskoj.

Najbolji rukometaši BiH danas u Mostaru završavaju devetodnevne pripreme i sutra u popodnevnim satima iz Sarajeva putuju za Švedsku.

Po riječima trenera bh. tima Zuhdije Korkarića, pomoćnika selektora Dragana Markovića, pripreme su bile uspješne i ekipa spremno dočekuje susrete sa Šveđanima.

– Sve što smo zamislili uglavnom smo odradili u Mostaru. Jako su nam pomogle prijateljske utakmice sa Crnom Gorom. Nemamo ozbiljnije povrijeđenih igrača, a jedino je Malinović trenirao s posebnim tretmanom zbog povrede ramena, ali smatram da će i on biti spreman za utakmicu u Švedskoj – kazao je Korkarić za Fenu.

Prije dvje godine bh. rukometaši su u baražu za SP u Kuvajtu eliminirali favoriziranu ekipu Islada i prvi put izborili nastup na velikom međunarodnom takmičenju.

– Učinićemo sve da možda odigramo i bolje nego tada na Islandu. Ako ništa drugo, sada imamo više iskustva, ali protiv Švedske biće jako teško. Šveđani su veliki favoriti, imaju veliki broj rukometaša koji igraju u vrhunskim ligama, ali borićemo se svim srcem da obradujemo naciju, kako u Švedskoj tako i u Sarajevu – istaknuo je Korkarić.

Po dolasku u Švedsku, reprezentacija će sutra u večernjim satima obaviti trening, a do nedjeljnog susreta, koji će se igrati u 13.30 sati, u subotu su planirana još dva treninga.

Ekipa se u vraća u Sarajevo u ponedjeljak u popodnevnim satima a uvečer će obaviti prvi trening.

Revanš je programu u srijedu u dvorani “Mirza Delibašić” – KSC Skednerija od 20.15 sati.

Parovi baraža za SP 2017. (12./15. juna):
Švedska – Bosna i Hercegovina
Češka – Makedonija
Poljska – Holandija
Rusija – Crna Gora
Srbija – Mađarska
Island – Portugal
Slovenija – Norveška
Bjelorusija – Latvija
Danska – Austrija

(Faktor.ba)

Related posts