Bihać: Naš Mirsad Merdanić ”Čarli” treba pomoć svojih sugrađana

Mirsad Merdanić “Čarli”, naš sugrađanin poznat bišćanima kao prodavač kokica, pečenih kestena i kukuruza, koji nasmijanog lica svakodnevno uveseljava naše velike i male sugrađane treba našu pomoć.

Čarli je dobro poznat svakom bišćaninu. Svi znaju njegovu vedrinu i ljubaznost. Svima rado ispriča šalu ili anegdotu i sve nasmije. A djeca ga posebno vole. Niti jedno dijete mu nije prišlo po kokice a da ga čika Čarli nije obradovao i dodatno mu dao balon ili neki drugi poklon.

Naš Ćarli je sada u situaciji da mu je potrebna pomoć njegovih sugrađana. Naime, zbog duge i teške zime Čarli nije bio u mogućnosti prodavati kokice od čije prodaje i živi pa nije mogao obezbjediti sredstva za stanarinu. Jučer je naš Čarli morao napustiti stan jer nije u mogućnosti plaćati stanarinu za isti. Od sinoć spava kod prijatelja i ovom prilikom moli sugrađane da mu pomognu oko sredstava da plati stanarinu do proljeća ili ako može neko da mu obezbjedi smještaj do ljepšeg vremena.

Čarli je još 1992. godine je došao iz Zagreba i bio borac cijeli rat u V Korpusu te nikad poslije rata nije tražio pomoć sugrađana nego je živio od prodaje kokica i vlastitog rada ali danas je nemoćan.

Svi ljudi koji mogu i žele pomoći našem Čarliju mogu ga kontaktirati na broj 066 449 090 a Čarli se svima unaprijed zahvaljuje. – piše uskinfo.

Related posts