Nanijeli štetu od 245.000 KM: Banjalučka policija u tri akcije uhapsila šest osoba

Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banja Luka sproveli su u prvih šest mjeseci ove godine više akcija rasvjetljavanja krađa, među kojima su “Slovenac”, “Repetitor” i “Audi”, u kojima su uhapsili šest lica koja su pričinila materijalnu štetu od 245.000 KM.

U akciji “Slovenac” uhapšena su tri lica iz Banje Luke čiji su inicijali M.S. /35/, M.B. /30/ i D.M. /38/, koja su pričinila materijalnu štetu od 85.000 KM, rekla je Srni portparol CJB Banjaluka Marija Markanović.

Oni su uhapšeni 18. februara, pod nadzorom banjalučkog Okružnog tužilaštva.

“Uhapšeni su od januara prošle do januara ove godine izvršili 53 krivična djela teška krađa i krađa na području gradova Banja Luka i Prijedor i opština Srbac, Prnjavor, Čelinac, Laktaši i Gradiška”, navela je Markanovićeva.

U akciji “Repetitor”, 24. marta uhapšena su dva Banjalučanina čiji su inicijali B.J. /33/ i G.J. /38/, a koji su pričinili štetu od 30.000 KM.

“Policija sumnja da su od početka prošle godine do 23. marta ove godine na području grada Banjaluka i opština Laktaši, Gradiška, Srbac, Ribnik, Kotor Varoš i Čelinac pričinili 16 teških krađa na štetu preduzeća “M:tel” i “BH Telecom”, ukravši 70 akumulatorskih baterija”, kaže Markanović.

U akciji “Audi” uhapšen je jedan Sarajlija koji je pričinio štetu od 130.000 KM.

“Tridesetjednogodišnji muškarac iz Sarajeva čiji su inicijali E.B, uhapšen je 19. maja, a na području grada Banjaluka počinio je 33 teške krađe, provaljujući u stanove i kuće”, rekla je Markanovićeva.

Uhapšeni su nakon kriminalističke obrade, uz saglasnost Okružnog tužilaštva Banja Luka, pušteni na slobodu, a protiv njih slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjena krivična djela teška krađa i krađa.

Related posts