Nakon prozivki u javnosti: Gradonačelnik Kasumović otkrio kolika mu je plaća

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da će na narednoj sjednici Gradskog vijeća Zenica biti usvojena Odluka o plaćama i naknadama zaposlenika u gradskoj službi prema kojoj bi gradonačelnik Fuad Kasumović imao plaću od čak 4.700 KM, veću i od državnog premijera Denisa Zvizdića, kontaktirali smo Kasumovića koji odlučno odbacuje ove navode.

U izjavi za Faktor on navodi da je njegova plaća oko 3.000 KM zajedno sa “minulim radom, toplim obrokom i naknadom za prevoz“.

– Ta će plaća ostati ista i po novoj odluci. Ja kao gradonačelnik nisam mijenjao koeficijent svoje plaće i on je isti kao i ranije. Većina koeficijenata za ostale uposlenike je usklađena sa zakonom i nikome nije povećana plaća. Istina je da su neki imali koeficijente iznad zakonom propisanih pa smo to revidirali. Moja plaća je ista kao i od rahmetli gradonačelnika Smajlovića i takva će i ostati – navodi Kasumović koji je Faktoru poslao i platnu listu kao dokaz svojih tvrdnji.

Informacije o ogromnoj plaći koju bi Kasumović navodno primao prvi je objavio lokalni aktivista Muhamed Pivić koji je jedno vrijeme bio simpatizer Naše stranke.

Prijedlog Odluke o plaćama i naknadama zaposlenika u gradskoj službi koji će se uskoro naći pred gradskim vijećnicima uključuje sljedeće platne razrede, a sljedeće isječke iz te odluke prenosimo sa bloga Pivića.

Related posts