Najveći pokeraški blef svih vremena donio mu 8 miliona dolara

Svjetsko prvenstvo u pokeru (WSOP) je nakon mnogobrojnih turnira u Las Vegasu privedeno kraju, a nakon 6.737 prijavljenih takmičara na stolu su ostala dvojica.

Sve se svelo na borbu Quija Nguyena i Gordona Vayoa, koji su vodili epsku bitku od sedam sati za prvo mjesto i nagradu od nevjerovatnih osam miliona dolara.

Šampion je na kraju bio Nguyen, a isplatila mu se nevjerovatna agresivnost u finišu. Imao je samo žandara i peticu u karou. Ni njegov protivnik nije bio nešto jači i u ruku je ušao sa damom i devetkom. Ipak, na flopu mu je izašla devetka i to kao najjači par. To mu je dalo samopouzdanje da isprati veliki ulog koji je agresivni Nguyen podigao bez ičega. Turn karta nije donijela ništa novo ni jednom ni drugom, ali je ponovo Vayo čekirao, a Nguyen nastavio da podiže ulog, a protivnik je nastavio da ga prati.

River je Nguyenu donio peticu, ali je i tako bio slabiji od para devetki koje je imao Vayo. Ipak, Nguyen nije imao kud, jer je znao da drugačije ne može da dobije ruku. ”All in” je bilo nešto što Vayo nije želio da čuje. Iako je imao jače karte, probudila se sumnja da je njegov protivnik imao veliki par prije dijeljenja ruke, dok je nakon turna mogao da pomisli i da je dobio kentu.

Definitivno, je morao da baci karte, a time je njegov protivnik došao u ozbiljnu prednost u steku, pa je ova ruka označena kao jedna od najvažnijih, koja je donijela prevagu finalnoj borbi.

Related posts