Nacisti su vladi nakon rata “gurali” Hitlerove planove

Ako ste smatrali da je Treći Reich okončao s predajom nacističke Njemačke, razmislite još jednom.

Planovi Adolfa Hitlera o globalnoj dominaciji zapravo nikada nisu uspjeli, kao što nije uspio niti uništiti Židove ili proširiti “arijsku rasu” prema istoku, u ono što je nazivao “životnim prostorom” u Rusiji.

Šokantni novi dokumenti mogli bi baciti svjetlo na visokopozicionirane naciste koji su pokušali nastaviti s Führerovim idejama i nakon završetka Drugog svjetskog rata.

Zemlja je bila podijeljena na dva dijela, oporavlja se od katastrofalnog vojnog poraza, lizala je svoje rane od najgoreg režima u ljudskoj historiji, a nacistički vrh je nastavio raditi u vladi.

77 posto viših njemačkih dužnosnika u 50-ima i 60-ima bili su članovi Nacističke stranke. Sada su bili u poziciji urotiti se oko Hitlerovog glavnog cilja, pada “židovskog komunizma” u Rusiji, tako što bi isprovocirali treći svjetski rat između SAD-a i SSSR-a.

Nova istraga posebno će ispitivati ulogu Hansa Globkea, voditelja kancelarije bivšeg zapadnonjemačkog kancelara Konrada Adenauera između 1953. i 1963.

Globke je bio od velikog Adenauerovog povjerenja, ali je u doba vladavine nacizma bio među visokim dužnosnicima ministarstva unutarnjih poslova. Mnogi danas smatraju da je on namjerno pogurao Zapadnu Njemačku povezanost sa SAD-om na takav način da se zaoštri sukob sa SSSR-om.

Svjedoci su opisali odnose s tadašnjim predsjednikom Eisenhowerom kao “cinične” i “doboko zabrinjavajuće”, a izvjesni službenik CIA-e zaključio je da je jedino izbor Kennedyja bilo ono što je spriječilo izbijanje potpunog sukoba.

Globke je bio odgovoran za uvođenje rasnih zakona iz Nürnberga kojima su Židovima uskraćena zakonska i građanska prava, a što je bio uvod u Holokaust koji je slijedio.

Čak je i priznao da je znao da Židove ubijaju u ogromnim brojevima. Tražitelji istine sada tragaju za odgovorima, ukazujući na kontradikciju da su isti takvi ljudi predsjedali suđenjima u Nürnbergu, kojima je nekolicina najviših nacista osuđena na smrt ili dugogodišnje kazne, kao i to da su donosili zakone o hvatanju nacista u 60-ima.

/fokus.ba

Related posts