Na Univerzitetu u Bihaću nema prenoćišta i putnih troškova za gostujuće profesore!?

Profesor Ustavnog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Bihaću, doc. dr. sc. Zlatan Begić, na društvenim mrežama nerijetko zna napisati lični osvrt na dnevno-politička dešavanja. Ovaj put profesor Begić iznosi niz činjenica koje se odnose na refundiranje troškova i plate zaposlenih na ovoj visokoškolskoj ustanovi. Osvrt profesora Begića prenosimo u cijelosti:

– Na recepciji u Bihaću… Dakle, Vlada Unsko-sanskog kantona PONOVO nije obezbijedila prenoćište za profesore.

To znači da ja OPET trebam platiti tri noćenja, pored toga što plaćam prevoz do Bihaća i nazad kako bih besplatno radio… I sve to traje PUNE DVIJE GODINE! Umjesto toga, upravo sam odlučio da svojim novcem i radom više ne želim da podržavam javašluk Vlade ovog kantona, te se odmah vračam za Tuzlu.

Za studente poruka: Pitajte Vladu Unsko-sanskog kantona kako je moguće da imaju novca za limuzine, pratnje, bezobrazno velike plate, pa komisije, pa za zapošljavanje familije, pa za stranke, a nemaju novca za najosnovnije troškove izvođenja nastave i vašeg studija na Univerzitetu. Studenti grada Bihaća PROBUDITE SE i pitajte odgovorne nosioce vlasti, to je vaše demokratsko pravo!

OVO JE VAŠA ZEMLJA i u njoj trebate biti subjekti, a ne objekti odlučivanja i demokratskih procesa! U skladu sa Ustavom i zakonom, onako kako dolikuje akademskim građanima!, napisao je profesor Zlatan Begić, koji se sinoć vratio u Tuzlu jer mu rektorat nije obezbijedio refundiranje troškova koje je do sada sam plaćao.

Ovime su studenti druge godine Pravnog fakulteta u Bihaću, najvjerovatnije uskraćeni za završna predavanja iz predmeta Ustavnog prava i za potpis koji im treba za ovjeru semestra.

abc.ba

Related posts