“Moj sin je otišao na rođendansku zabavu, a završio u bolnici”

Sedmicama se već govori o premlaćivanju mladića u Širokom Brijegu nakon jedne rođendanske zabave, ali još uvijek se ne zna što se tačno dogodilo.

Javnosti se tim povodom obratila i majka dječaka koja želi, kako ističe, potaknuti istražne i pravosudne institucije u Širokom Brijegu da rade svoj posao časno, iskreno i istinoljubivo.

Pismo majke prenosimo u cjelosti:

Piše Vam majka dječaka koji je prije mjesec završio u bolnici s vrlo teškim povredama glave. Pišem Vam jer sam u potrazi za istinom. Moj sin je otišao na rođendansku zabavu,a završio u bolnici s teškim potresom mozga i frakturama kostiju lica. Najgori strahovi jedne majke su ostvareni. Samo dragom Bogu možemo zahvaliti što moj sin te večeri nije izgubio život. Iako je prošlo mjesec dana, od mene i moje porodice se skriva istina. Bezbroj je teorija, bezbroj scenarija, toliki se teret stavio na pleća naše porodice da se svakim danom pitamo u kakvom to mi svijetu živimo? Kako je moguće da incident na jednoj srednjoškolskoj zabavi postaje toliki misterij da prerasta u brojne teorije zavjere? Moju porodicu i mene ne zanima ništa, nego istina! Ne zanima nas nikakva odšteta , ne želimo upirati ni u koga prstom i dovoditi na stup srama, ne želimo da se ikoga proziva, zanima nas samo istina. Istina koja će dati odgovore mome sinu koji će traume što tjelesne, što psihološke, nositi cijeli život. Želimo istinu jer cijeli ovaj slučaj ne smije biti bez nekoga razloga i smisla, jer ono što se dogodilo mome sinu, sutra se može dogoditi bilo kome ako se ne bude znala istina. Na kraju, može se dogoditi ponovno njemu. Pišem Vam ovim putem znajući kako kod nas sve počinje i sve završava u politici. Ovim putem Vas molim da svojim djelovanjem potaknete istražne i pravosudne institucije u Širokom Brijegu da rade svoj posao časno, iskreno i istinoljubivo. Molim Vas da potaknete institucije da konačno iznesu istinu o ovom slučaju, nepristrano i objektivno. Apeliram na Vašu savjest. Stavite se u moju poziciju. U nadi da ćete pomoći mojoj porodici u traženju istine, najsrdačnije Vas pozdravljam!

Ana Soldo

Podsjetimo, u noći s 8. na 9. oktobra 2016. godine oko 1.30 sati u širokobriješkom naselju Zavoznik teško je pretučen maloljetni M.S. koji je bio na privatnoj rođendanskoj zabavi.

Kako piše portal SirokiBrijeg.info, dolaskom u SKB Mostar maloljetnom M.S. ustanovljene su višestruke povrede: težak potres mozga, lom jagodične kosti, lom vilice na dvama mjestima, puknuće nosne sluznice, lom nosne kosti, dva oštećena i jedan polomljen zub, modrice po licu i očima te dvije masnice s obju strana vrata.

Iz MUP-a za portal Jabuka.tv potvrđeno je da je PU Široki Brijeg 9. oktobra u 1.50 sati, putem telefona, zaprimila prijavu da je jedna osoba zbog tjelesnih ozljeda zatražila liječničku pomoć u Domu zdravlja Široki Brijeg.

“Postupajući po prijavi policijski službenici su otišli u Dom zdravlja gdje su utvrdili identitet povrijeđene osobe – riječ je o 17-godišnjoj muškoj osobi s područja Širokog Brijega koja je zatražila ljekarsku pomoć zbog tjelesnih povreda neutvrđenoga stepena, koje je zadobila na neutvrđeni način, i zbog kojih je iz Doma zdravlja Široki Brijeg upućena na CUM Mostar”, navode iz MUP-a.

“O tim saznanjima smo obavijestili dežurnog kantonalnog tužitelja, i u saradnji sa Kantonalnim tužiteljstvom policijski službenici su poduzeli veći broj mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja okolnosti pod kojima je 17-godišnjak zadobio tjelesne ozljede.

U tom cilju policijski službenici su obavili veći broj obavijesnih razgovora, od nadležne zdravstvene ustanove je zatraženo da uzme uzorak krvi ozljeđenoga 17-godišnjaka te isti pošalje na analizu, a zatraženi su i nalaz i mišljenje vještaka medicinske struke o okolnostima nastanka tjelesnih povreda kod 17-godišnjaka,” pojašnjavaju iz MUP-a.

“Predmet je još uvijek u radu, i u interesu istrage ne možemo iznositi više detalja. Po kompletiranju predmeta isti će biti upućen Kantonalnom tužiteljstvu,” izjavili su iz MUP-a.

Related posts