Mladi fudbaler Juventusa oblači dres BiH? "Zvali su me, vidjećemo"

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki sprema se za put u Italiju, gdje će, između ostalog, obaviti razgovore i sa austrijskim ‘wunderkindom’ Arnelom Jakupovićem koji nastupa za Juventus.

U N/FSBiH su svjesni da bi nosili preveliko breme ukoliko bi se ponovio slučaj “Ibrahimović”, pa ovog mladog igrača već uveliko pokušavaju privoliti da igra za Zmajeve.

Jakupović je rođen u maju 1998. godine, a fudbalsko obrazovanje je stekao u akademiji bečke Austrije, nakon čega je preko Middlesbrougha i Empolija stigao do velikog Juventusa. Svjedoci njegovog fudbalskog odrastanja kažu da se radi o igraču pred kojim je budućnost, ukoliko baš u ovom periodu života, koji je posebno osjetljiv za mlade igrače, radom i strpljenjem prođe privikavanje na pravi, profesionalni fudbal. Zasad, moglo bi se reći da ide pravim putem.

U N/FSBiH su svjesni da bi nosili preveliko breme ukoliko bi se ponovio slučaj “Ibrahimović”, pa ovog mladog igrača već pokušavaju privoliti da igra za Zmajeve. Da su kontakti uspostavljeni potvrdio je i sam Jakupović u razgovoru za SportSport.ba, u kojem je, između ostalog, govorio još o Juventusu, Pjaniću…

“Biti dio kluba kao što je Juventus za mene predstavlja ostvarenje sna. Do jučer sam preko TV-a gledao priloge o Juventusu, o svim tim zvijezdama koje igraju tu, a sada sam dio svega toga. Teško je opisati kakvo je to iskustvo. Drago mi je što imam priliku da se dokažem u Juventusu, dajem sve od sebe, na kraju ćemo vidjeti dokle ću dogurati”, ispričao je mladi Arnel Jakupović na samom početku razgovora za SportSport.ba.

U torinski klub Jakupović je stigao na posudbu iz Empolija.

“U Empoliju sam bio u prvom timu, odigrao sam nekoliko utakmica, međutim minutaža je bila slaba da bih mogao nešto pokazati. U mojim godinama je najbitnije da igraš redovno, pa sam uostalom zbog toga i otišao u Juventus i nisam se pokajao nimalo. Ovdje imam pravu priliku. Ako se dokažem, moguće je i da Juventus otkupi ugovor na kraju sezone.”

Povremeno, kaže nam, ima priliku i da trenira s prvim timom Juventusa.

“Nekada se desi da tri-četiri puta u sedmici treniram sa Pjanićem, Mandžukićem i ostalim zvijezdama. Za mene su sve to velike zvijezde, ali sada kada sam ih upoznao mogu reći i da su dobri momci, jer svi su prirodni i uvijek su tu ako mi nešto treba.”

Očekivano, posebno je istaknuo Pjanića.

“Mire (Miralem Pjanić op.a) mi je uvijek na raspolaganju. Od njega mogu mnogo da naučim, kako gledajući ga, tako i upijajući savjete. Hvala Bogu da je danas u Juventusu. Mnogo sam mu zahvalan.”

Jasno je Jakupoviću da borbu za njega vode Austrija i BiH, no još ne želi pričati o tome u čijem dresu se vidi u budućnosti.

“Piše se dosta toga u posljednje vrijeme, svjestan sam toga. Mene su kontaktirali i iz Austrije i iz BiH, ali još je rano govoriti o tome za koga ću igrati. Obavit ću razgovore i sa jednima i sa drugima.”

Upitali smo ga i koliko prati reprezentaciju BiH.

“Kao i vi (smijeh). Gledao sam utakmice, znam otprilike sve igrače koji igraju… Koga bih izdvojio? Hm, ako moram onda su to Džeko, Pjanić, Kolašinac i Bešić. To su sve imena koja su napravila nešto u Evropi”, riječi su Jakupovića na kraju razgovora za SportSport.ba.

Jakupović je za mladi tim Juventusa dosad odigrao četiri utakmice, a postigao je pritom tri pogotka i upisao jednu asistenciju.

Related posts