Mirza Burnić je novi igrač FK Bosna Sema Sarajevo

Mirza Burnić je polivalentan nogometaš, odlikuje ga izuzetna fizička spremnost i kondicija, iako je odličan vezni igrač sa savršenom tehnikom dobro izvršava odbrambene zadatke a posebno je efikasan u napadu.

Rođen je 11.06.1994. i sa 22.godine spada među mlađe igrače, iza njega je veliko iskustvo igranja u 1.LFBiH. U svojoj karijeri je igrao sa velikim uspjehom za Nk Podgrmeč Sanski Most, Fk Pofalički Sarajevo i Nk Jedinstvo Bihać. Odigrao je 75 utakmica u 1 LFBiH, onosno 5315 minuta je proveo na nogometnim terenima i postigao 9 golova. Dvije godine za redom je biran u idealan tim 1.LFBiH igrača ispod 21 godine.

Mirza Burnić je uzoran sportista i veliki čovjek pred kojim je nogometna karijera, i Fk Bosna Sema Sarajevo je dobila veliko pojačanje.

U stručnom štabu kluba nije bilo promjena. Emir Alihodžić je i dalje šef stručnog štaba uz pomoćnike Jasmina Mahića i Alena Škoru. Trener golmana je Asmir Somun, fizioterapeut je Ejub Hećo, a tim menadžer je Elmedin Branković. FK Bosna Sema kreće u pripremni period odlučno i sa velikim samopouzdanjem, nadajući se da igrački kadar neće imati problema sa povredama, kao i da će u narednoj polusezoni skupiti više bodova nego u prethodnoj i na taj način osigurati ostanak u Prvoj ligi FBiH.

Zahvaljujem se navijačima i igračima Nk Jedinstvo Bihać na fer i korektnom odnosu koji smo imali u proteklom periodu. Žao mi je što je Jedinstvo u teškoj situaciji, ali vjerujem da će se uskoro pronaći izlaz”, rekao je Burnić pri odlasku.

Related posts