Milanović nije znao da ga snimaju: BiH nije država, to je “veliko sr..e” (AUDIO)

Jutarnji list je u posjedu snimka sastanka Zorana Milanovića sa predstavnicima branitelja o primjeni srbijanskih zakona o univerzalnoj jurisdikciji i napetosti koja je između dviju država zbog toga nastala.

Predsjednik SDP-a u utorak je, na razgovor iza zatvorenih vrata, pozvao predstavnike Zbora udruge veterana hrvatskih gardijskih brigada i Udruge specijalne policije.

Bilo je riječi o odnosima sa Srbijom, ali i o odnosima sa BiH.

Nakon što je u uvodu “oprao” vlast u Srbiji, Milanović je pokušao prebaciti temu na Bosnu i Hercegovinu. Josipu Klemmu i Dražimiru Jukiću je objašnjavao da su optužnice iz BiH još veći problem od onih iz Beograda, ali tu se nije dugo zadržao.

– Sitacija je još opasnija. To je kako je neko od branitelja u Kninu rekao “sranje”, “big shit” (veliko sranje op.s.)… BiH nije država. Ja bih, da se mene pita, BiH ugurao u EU preko reda. Inače, tamo nema reda, nema poretka. Dodik šuruje s Vučićem…, rekao je Milanović.

https://soundcloud.com/user-697426733/milanovic-na-sastanku-s-braniteljima-23-kolovoza-iii-dio

Progovorio je o zatvaranju granice koju je naredio u jeku lanjske izbjegličke krize i najavio da bi to opet učinio. Spomenuo je i blokadu pregovora s EU.

– Ako ne ide, blokirat ćemo. Ne s užitkom, ali ću to napraviti – kaže između ostalog Milanović za Srbiju.

Nakon objave snimka, reagovao je i Milanović.

– Skužili smo mi da nas oni snimaju., kazao je Milanović.

– Ne vidim što je tu sporno jer ja sam to već rekao u debati s Plenkovićem, rekao je .

Related posts