Mijino stanje sve stabilnije a pomoć i podrška pristužu sa svih strana

Poslije niza loših vijesti o malenoj Miji koje su cijeli Cazin, kanton i dijasporu ujedinile i podigle na noge u spašavanju malenog života, stižu nam lijepe vijesti o našoj hrabroj lavici.

Nakon što je Mija prevežena u Sarajevo na daljnje liječenje, pristižu nam lijepe vijesti. Uprkos svim dosadašnjim preprekama u borbi za život, malena Cazinjanka hrabro kroči dalje i osvaja svoje bitke.

Iako je samo 24 h prošlo od prijema u sarajevsku bolnicu Jezero, Mia se već sada osjeća bolje. Njeno zdravstveno stanje je stabilno i van je životne opasnosti. Još uvijek je na kisiku, ali njen maleni organizam se bori i noć je provela bez visoke temperature.

O Mijinom boljem zdravstvenom stanju javnost je s radošću obavijestio otac oboljele, Jasmin Mujadžić, u grupi podrške Svi za Miu.

Podrška i pomoć Miji, pristižu sa svih strana šire regije. Tako je danas Miju, pored bliskih porodičnih prijatelja u bolnicu posjetio i Senad Šepić, poslanik u Parlamentu BiH.

Nema doma u koji malena, ovih dana, nije ušla. Nema Cazinjanina koji nije čuo za ovu hrabru petomjesečnu bebu koja nas sviju može postidjeti svojom ogromnom voljom za životom.

Iako mala, slabašna, polako osvaja bitke u zahvalnost svih onih koji su joj pružili pomoć i u inat onima koji su za njeno stanje zaslužni.

Svakim danom pristižu riječi podrške, pomoć i molitve našoj heroini. Neke od donacija popraćene su u grupi Svi za Miu. Mia nas je kroz svoju borbu ujedinila i pokazala nam kakvu moć imamo kada smo zajedno usredotočeni na jedan cilj.

Molimo sve naše sugrađane, Cazinjane, dobre ljude širom regije i dijaspore, da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu Mijine roditelje novčanim sredstvima kako bismo zajedničkim snagama spasili jedan nevini, dječiji život, piše Cazin.net.

Related posts