Mato Komšić: Pozivam Bošnjake Stoca da mi daju glas

Odlukom CIK-a koju je kasnije potvrdio i Sud, Salmir Kaplan zbog napada na službena lica 2. oktobra kada su prekinuti izbori u Stocu, suspendovan je s biračke liste, a da Inicijativi za Stiolac shodno zakonu nije ostala mogućnost kandidovanja novog člana.

Time, su u Inicijativi tvrde, izbori u ovoj općini već riješeni. Kad je u pitanju borba za načelničku poziciju, nakon eliminisacije Kaplana, u igri su ostali Stjepan Bošković, apsolutni favorit za novi mandat i Mato Komšić, prognanik iz Vareša koji danas teško živi, ali se i stigne baviti politikom. On je kandidovan od strane Socijaldemokratskog fronta.

“Bio sam prije optimističniji, ali više nisam. Ukoliko Inicijativa i njeni birači budu bojkotovali izbore, ni sam neću izaći, vjerujte mi na riječ. Pozvao sam sve te ljude da mi ukažu povjerenje jer ja želim biti načelnik svih Stočana i pomoći svima, kao što to Bošković dosad nije radio”, kaže Komšić za Fokus.ba.

Smatra i da bojkot ipak ne bi bio dobra stvar po Bošnjake Stoca.

“Bilo bi bolje da izađu svi. Fer bi bilo da podrže mene, a ne Stjepana Boškovića koji je dosad gledao samo sebe, svoj i interes još nekoliko svojih saradnika. danas živim u Hodovu u kući koja je kao zatvor, nemam ni puta, ni rasvjete, a oni su u vilama”, rekao je.

fokus.ba

Related posts