Marija opisala zvjersko mučenje koje je pretrpjela od muža

Marija Ferizović (21), žrtva kaluđeričkog mučitelja Ahmeta Marinkovića (40), ponovila je juče u tužilaštvu priču o trodnevnom iživljavanju, piše Blic.rs.

Marija je jučer ujutru stigla u Katanićevu ulicu u sjedište Drugog tužilaštva kako bi postupajućem tužiocu ispričala kakvo joj je trodnevno mučenje priredio nevjenčani suprug Ahmet.

Ona je ostala pri svom iskazu, što će istražnim organima omogućiti da muža zvijer smjeste iza rešetaka.

Ona je ponovila mučne detalje koje je, opisala i u ispovijesti za „Blic“, a u kojoj je navela da ju je mučitelj isprebijao šipkom i motkom, ubadao makazama i ekserima, sjekao žiletom i pekao cigaretom.

Najgore od mučenja koje je nesretnoj djevojci priredio bilo je usijanim žaračem, od kog i dalje ima ožiljke po čelu.

Prethodno ju je ošišao na ćelavo. Za vrijeme brutalnog zlostavljanja nesretne Marije u kući je bilo i njihovo troje male djece.

Motiv nasilništva bila je, kako se nagađalo, bolesna Ahmetova ljubomora.

– Ne znam šta mu je bilo u glavi. Načuo je neke priče o nevjerstvu i zbog toga je to uradio – rekla je ranije Marija i dodala da je, za razliku od nje, Ahmet imao makar jednu ljubavnicu, sa kojom su ga često viđali u javnosti.

Nakon Marijinog iskaza, Drugo osnovno tužilaštvo polako kompletira Ahmetov predmet, pa se očekuje da bi optužnica protiv ovog manijaka mogla biti podignuta uskoro, odnosno do kraja mjeseca.

Nezvanično, ostaje da se u istrazi pribave dodatna vještačenja Marijinih brojnih i užasnih povreda. Takođe, iskaz bi trebalo da daju i policajci koji su nesretnu djevojku oslobodili iz kuće u kojoj je bila mučena.

Kako je “Blic” ranije pisao, Marija je nakon tri dana mučenja uspjela da pozove policiju koja joj je pomogla da sa djecom izađe iz stana.

Policajci su je odmah odveli u Dom zdravlja gdje su, igrom slučaja, sreli Ahmeta mučitelja. Uhapšen je dok je kupovao lijekove za sebe, opušten i neopterećen mučenjem koje je supruzi priredio.

– Djeca su bila šokirana kada su vidjela u kom sam stanju, ali sam uspjela da im objasnim da sam pala i da je to zbog toga, nisam znala koji drugi izgovor da nađem – pričala je Marija za “Blic”.
Nasilnik negirao optužbe

Ahmet Marinković (40), nasilnik koji je osumnjičen da je pretukao i mučio suprugu Mariju Ferizović (21), na saslušanju u Drugom osnovnom tužilaštvu početkom mjeseca sa druge strane negirao je teške optužbe, rekavši da suprugu nije ni takao.

Uprkos tome, Marinković će se vjerovatno suočiti sa optužnicom koja ga tereti za nasilje u porodici sa nanošenjem teških tjelesnih povreda.

Za ovo djelo zaprećena je kazna od dvije do 10 godina zatvora, a s obzirom na teške povrede koje su nastale usljed zlostavljanja djevojke, nema sumnje da će tužilaštvo istrajati u traženju najteže kazne za Ahmeta Marinkovića.

Related posts