“Mala moja iz Vel'ke Kladuše” u jazz aranžmanu

Ovog ljeta grupa muzičara iz Krajine okupljenih oko Adnana Busuladžića, lica poznatog iz benda Dine Merlina gdje je zadužen za saksofon i klarinet, se ponovo okupila i ponudila originalnu krajišku muzičku deliciju.

Haman Jazz Band, kojeg ljubitelji muzike već dobro poznaju kroz žive nastupe i studijske snimke na kojima kombiniraju jazz zvuk sa muzikom naših prostora, je ovog proljeća vrijedno radio u studiju Amadeus i snimio četri nove pjesme.

Tri pjesme (Teško gradu, Dan izgubih i Cipaj) su skoro zaboravljene krajiške pjesme iz okoline Bihaća, Cazina i Velike Kladuše, a jedna od njih – Una, je autorski rad Adnana Busuladžića.

Sve četri pjesme u sebi nose upravo onaj duh Krajine po kojem je ona specifična. Ponos, nepokolebljivost, ustrajnost, grubost ali i humor, srdačnost i prije svega iskrenost.

Poslušajte kako zvuči skoro zaboravljena “Kad ja pođem sa Skokova doli” u izvedbi Haman Jazz benda:

Ekipa Haman Jazz banda (Adnan Busuladžić –saksofon, Sanel Kabiljagić – truba, Nail Jusić – klavir, Elo Hadžić – bas, Delijan Malkoč – gitara, Adnan Suljanović – bubnjevi, Jasmin Hadžisadiković – gitara, Iskra Abdihodžić – vokal) uz mnogobrojne goste je u ovaj projekt utkala svoje muzičke i ljudske osjećaje i znanje i vjeruje da će mnogi ljubitelji muzike prepoznati i zavoljeti ovaj muzički projekt i rado mu se vraćati i uživati, bar onoliko koliko su i sami uživali stvarajući ga.

Za video produkciju je bio zadužen studio Vision iz Bihaća, a lokaliteti na kojima su snimani kadrovi video spotova su opravo oni o kojima pjesme i govore.

Abc.ba

Related posts