Mafijaški obračuni sve suroviji: Način na koji su likvidirani Goran Biskupović i Milan Bošnjak do sada nije zabilježen

Dvadesetosmogodišnji Goran Biskupović i tri godine mlađi Milan Bošnjak ubijeni su prije tri dana u Kotoru. Pretpostavlja se da su ubijeni improvizovanom napravom rasprskavajućeg usmjerenog dejstva (MRUD), u trenutku dok su prolazili pored eksploziva. Prema informacijama Vijesti, bomba se nalazili u žbunu, a aktivirana je daljinskim.

“Ovaj sistem do sada nije korišten u likvidacijama. Korišteni su drugi sistemi – podmetanje eksploziva pod vozilo, u objekte, ali je ovo prva likvidacija na ovaj način u Crnoj Gori… Ne sjećam se ni da je u državama okruženja bilo ovakvih likvidacija”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz policije.

On je rekao da ta mina ne “bira” žrtve uprkos tome što se radi o bombi usmjeravajućeg dejstva, odnosno da bi prekjučer u Kotoru bilo još žrtava da su se u tom trenutku zadesile na istom mjestu.

“Bomba djeluje ubojito u velikom radijusu. Mogao je da pogine neko ko je deset metara udaljen. Birali su jedan od sigurnijih načina likvidacije. Onaj ko je aktivirao napravu bio je u njihovom vidokrugu”, kazao je izvor “Vijesti”.

Related posts