Mafijaši pucali na policajce koji nisu ni izašli iz automobila u pokretu

Jedan policajac je ubijen, a drugom se bore za život nakon što su članovi automafije otvorili vatru na njih dok su se pripadnici MUP-a KS nalazili u službenom vozilu.

Detalje napada na policiju s novinarima su podijelili premijer KS Adem Zolj, policijski komesar Mevludin Halilović i ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić.

Prema riječima premijera KS, policajci nisu ni izašli iz auta, niti upotrijebili oružje kada je na njih otvorena vatra. Jednostavno, nisu stigli ni odgovoriti na pucnjavu.

Članovi kriminalne grupe koja je s dva automobila stigla u sarajevsko naselje Alipašino Polje pokušali su ukrasti automobil Golf 6 hrvatskih registarskih tablica.

U tom trenutku naišla je policijska patrola na koju je pucano iz automatskog oružja dok se vozilo kretalo.

“Ovo je usud. Naše entitetske granice omogućavaju kriminalcima da djeluju i mi ćemo morati imati zajedničke aktivnosti i s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske. Ovo je atak na državu”, izjavio je Zolj.

U toku je velika policijska akcija pronaslaka počinilaca napada na policajce, a na raspolaganje su stavljene helikopterske jedinice FUP-a i MUP-a RS.

“Policajci su ogorčeni. Naši policajci nisu uključili ni rotaciju, nisu izvadili ni vatreno oružje. To je najviši nivo zločina koji se mogao izvršiti”, rekao je Halilović.

klix.ba

Related posts