Lulić: Da mene nema ovdje nikakva atmosfera ne bi bila

Senad Lulić je igrač za kojeg ste uvijek sigurni da je na terenu ostavio i posljednji atom snage. Van terena, među suigračima, spreman je na šalu i svuda oko sebe širi vedrinu i pozitivnu atmosferu.

Na jedno od uobičajenih pitanja, koje mu je ovaj put postavio Vedo Ibišević, kakva je atmosfera, Lulić je uz smijeh odgovorio: „Da mene nema ovdje nikakva ne bi bila.“

Bez obzira na nastojanje kolega da ga dekoncentrišu Lulić s ozbiljnošću nastavlja iznositi svoje razmišljanje o predstojećem susretu sa Belgijom:

„Oni su favoriti u našoj grupi i to smo znali već na početku kvalifikacija. Mi smo startovali s jednim dobrim rezultatom kući i normalno da želimo tako i da nastavimo. Ali, da budemo realni, mi ćemo se sigurno boriti za drugo mjesto u grupi sa Grčkom. Dosta dugo već ova ekipa igra zajedno, imamo iskustvo, igrali smo na SP i moram reći odigrali dosta dobrih utakmica zajedno. Zato vjerujem da ćemo imati svoje šanse u petak i trebali bi da ih iskoristimo kako bismo napravimo dobar rezultat ovdje u Belgiji.“

Činjenica da smo u prvoj utakmici kvalifikacija postigli čak 5 golova, predstavlja dodatni motiv za naš tim. To potvruđuje i Lulić:

„Danas nije lako nekoga pobijediti 5:0. To nam daje samopouzdanje i pred utakmicu sa Belgijom. Njima nedostaje nekoliko igrača ali bez obzira na to i mi imamo kvalitetne pojedince i dobru ekipu tako da mislim da možemo da postignemo dobar rezultat.“

Na pitanje o svojoj igri i formi odgovara:

„Ja sam uvijek bio malo samokritičan. Uvijek može bolje da se igra. Najbitnije je da su pozitivni rezultati tu, jer tada se neke igre zaboravljaju. Čak i kad loše odigraš, ipak su rezultati najbitniji, posebno u ovim kvalifikacijama“.

Onako kako je počeo razgovor tako ga i završavamo, sa konstatacijom o druženju i raspoloženju:

„Kod nas je uvijek dobra atmosfera, uvijek se zezamo. To je normalno jer se poznajemo već godinama, ova grupica je odavno zajedno u reprezentaciji, odigrli smo mnogo kvalifikacija i lijepo se družimo.

Related posts