Ljekari davili i šamarali sedmogodišnjeg dječaka iz Makedonije

Umjesto anestezije, sedmogodišnji dječak Edin Vitanovski iz makedonskog grada Berova dobio je batine od doktora ortopedskog odjeljenja Kliničke bolnice u Štipu gdje ga je majka Telkizea dovela da mu doktori namjeste slomljenu ruku.

Dežurni doktori su dječaka, kako je ispričala njegova majka, tokom pokušaja da mu namjeste slomljenu ruku bez anestezije, udarali po licu nanoseći mu ozbiljne povrede, javljaju makedonski mediji.

– Rekli su mi da uđem unutra, i ja sam ušla. Nisu mogli da mu stave anesteziju, pa su mi onda rekli da izađem. Spolja, iz hodnika sam čula dijete kako vrišti i doziva me. Kada sam ušla vidjela sam mu krvava usta i modrice po licu, a jedan doktor ga je držao za grlo da ne vrišti, kaže majka dječaka Edina.

Ovaj skandalozan slučaj se dogodio 30. avgusta oko 22 sati. Majka i dijete su još uvijek u šoku zbog nehumanog odnosa doktora od kojih su zatražili pomoć. Zato je majka dječaka Telkizea Vitanovska incident prijavila policiji.

– To je sramota, da ga dva doktora tuku. Od jednoga je dobijao šamare, a od drugoga koji ga je udarao zaradio je modrice. Mogu samo da zamislim kakve bolove je trpjelo moje dijete, što od slomljene ruke, što od batina doktora – kaže Vitanovska.

U policiji u Štipu su potvrdili incident, a trenutno rade na kompletiranju slučaja. U Kliničkoj bolnici negiraju bilo kakvo nasilje nad djetetom, uprkos fotografijama koje je pred kamerama TV Star pokazala njegova majka na kojima se vide modrice po licu djeteta.

– Dijete je pregledao doktor specijalista ortoped, koji je konstatovao da je slomljena lijeva podlaktica. Naloženo je da se napravi repozicija sa tegljenjem ruke, i ona je završena profesionalno – izjavila je Marina Šumanska, portparol Kliničke bolnice u Štipu.

Related posts