Laburistička stranka Fikreta Abdića: Srušili smo ”ratnu” vladu Saračevića; SDA Bihać traži ostavku Šemsudina Dedića

Nakon smjene vlade Izudina Saračaveći i postavljanja Husein Rošića na čelo Unsko-sanskog kantona strasti na političkoj sceni Krajine ne jenjavaju.

Naime, Laburistička stranka ratnog zločinca Fikreta Abdića tvrdi kako su zaslužni za rušenje, kako kažu, ”ratne” vlade Izudina Saračevića, dok bihaćka SDA ne podržava ovu smjenu i ne vidi ništa dobro u koaliranju sa SDP-om, DF-om, a najmanje sa Laburistima.

U saopštenju za javnost Laburističke stranke stoji kako Izudin Saračević već duže vrijeme nema podršku zastupnika u Skupštini USK, te da to utiče na blokiranje rada najvišeg zakonodavnog tijela Kantona.

Nadalje tvrde kako izbjegavanjem obveze izvještavanja Skupštine o svom radu, netransparentno trošenje Budžetskih sredstava, stvaranje obveza kroz “stihijsko” zapošljavanje u već prekobrojnoj administraciji i izostanak konkretnih mjera i koraka u ekonomskoj stabilizaciji USK-a, samo su neki od razloga zbog kojih Vlada Izudina Saračevića nije mogla opstati.

SDA Bihać, s druge strane ljute naslovi Laburističke stranke da je srušena “ratna” vlada lzudina Saračevića. Glavnim krivcem za nastalo stanje, ipak, smatraju aktuleni vrh KO SDA i traže da Šemsudin Dedić podnese ostavku na mjestu predsjednika KO SDA USK.

Sada već bivši premijer lzudin Saračević svoju i smjenu ostalih članova Vlade vidi kao početak predizbornih aktivnosti za opće izbore 2018. dok će općinski značiti tek ispitivanje terena pred veliko finale. Upozorava, međutim, da je i smijenjen jer pojedinim nije htio ispunjavati kriminalne želje.

U SDA Bihać ističu da je na sceni kriza vlasti i da će biti potreban angažman centrale stranke zbog čega će uputiti i zvanični stav da se predsjednik SDA BiH uključi u rješavanje unutarstranačkih problema u SDA USK.

abc.ba

Related posts