Kupio srećku za 49 dolara pa osvojio imanje s hotelom, kućom, restoranom…

Doug i Sally Beitz devedesetih su godina prošlog stoljeća doselili na otok Kosrae u Mikroneziji i ondje otvorili hotel, no poželjeli su se vratiti u rodnu Australiju te su, umjesto da prodaju svoju imovinu na uobičajen način, organizirali tombolu u kojoj je, kupovinom srećke od 49 američkih dolara mogao sudjelovati bilo ko iz bilo kojeg dijela svijeta.

Prije izvlačenja u utorak Doug Beitz je objasnio kako želi da njegov posao nastave “ljudi koji su po interesima slični njemu i njegovoj supruzi”. Kazao je i da se nada kako će dobitnik biti netko tko voli toplu klimu i susrete s novim ljudima iz cijelog svijeta.

Obitelj Beitz odlučila je da će se tombola smatrati uspjelom ukoliko se proda minimalno 50.000 srećki, što ukupno iznosi iznosi 2,45 miliona dolara. No, igra je izazvala tolik interes širom svijeta da je navedeni uvjet vrlo brzo izbrisan s internetske stranice.

Desetine hiljada igrača vjerovatno su bili razočarani kada je izvučen broj 44.980. Doug Beitz je objavio da se dobitnik zove Joshua i da živi u Novom Južnom Walesu na jugu Australije.

Isprva nije želio objaviti njegov potpuni identitet kako bi novome vlasniku omogućio da u potpunosti “osvijesti” informaciju o velikoj dobiti i da ga poštedi medija, javlja Hina.

A Joshua je uz hotel bez dugova na otoku Kosraei, smještenom sjeverno od Salomonskog otočja i jugozapadno od Havaja na kojemu živi oko 6500 stanovnika, u igri na sreću osvojio i kuću s četiri sobe, pet automobila koje turisti mogu unajmiti, dva minibusa s deset mjesta, kombi, restoran i gotovinu u iznosu od 10.000 dolara. Hotel je smješten na unajmljenom terenu, no ugovor za njegovo korištenje vrijedi dulje od 20 godina.

Hotel je vrlo popularan među turistima i posjetiteljima, naročito među obožavateljima ribarenja i ronjenja.

Related posts