Krao novčanike u školama i bibliotekama: Uhapšen najpoznatiji džeparoš u BiH

Pripadnici CJB Banja Luka uhapsili su u Laktašima Marija Rajkovića (47) iz Prijedora, osumnjičenog da je počinio 12 krađa.

Kako saznajemo, Rajković je jedan od najpoznatijih džeparoša u BiH, koji se osim za posljednjih 12 djela koje mu se stavljaju na teret, sumnjiči za još oko 50 krađa.

Iz CJB Banja Luka su saopćili da je osumnjičeni uhapšen u akciji tri policijske stanice pod sumnjom da je krao novčanike na području Banje Luke, Srpca, Laktaša i Dervente.

– Osumnjičeni je uhapšen nakon što je 28. februara iz kancelarije u biblioteci u Laktašima ukrao novčanik s novcem, dok je 10. februara u osnovnoj školi u Srpcu ukrao dva novčanika. Utvrđeno je da je na sličan način otuđio pet novčanika u Banjoj Luci i četiri u Derventi – rekla je portparolka CJB Banja Luka Marija Markanović.

Ona je naglasila da je nakon kriminalističke obrade Rajković predat u nadležnost Sudske policije koja ga je sprovela u pritvor.

Rajković, kako saznajemo, ima podeblji policijski dosje, a hapšen je ranije u okviru akcije “Wallet”, te mu je tada stavljeno na teret da je počinio pedesetak krađa u kojima je građanima, uglavnom iz torbica i novčanika, ukrao oko 23.000 KM. Također, sumnja se da je slična krivična djela radio i po Federaciji BiH i u Hrvatskoj.

faktor.ba

Related posts