Krajišnik Edvin Oraščanin želi igrati za reprezentaciju BiH

Mnogo je mladih talentovanih igrača porijeklom iz Bosne i Hercegovine,koji igraju širom svijeta u jako dobrim klubovima i vrlo bitnu ulogu u svojim klubovima.Jedan od onih na koje treba obratiti posebnu pažnju kako tvrde nogometni stručnjaci je svakako 19-godišnji Edvin Oraščanin član FAC Floridsdorfer-a,koji nastupa u Erste ligi ( druga liga Austrije ) i zauzimaju trenutno osmo mjesto na tabeli.

Talentovani Oraščanin je svoje prve nogometne korake napravio u Linzu,gdje je prošao omladinski pogon i bio je član dvije godine druge ekipe Rapida,a trenutno igra za FAC Floridsdorfer ,na poziciji lijevog ili desnog veznog igrača.Zabilježio je nastupe u dresu Austrijske nogometne reprezentacije u kadetskoj i juniorskoj selekciji.Kada je u pitanju naša reprezentacija tu nema nikakve dileme,već jasno i iz srca kaže” Bosna i Hercegovina je moja domovina i želim igrati za nju.

” Roditelji ovog mladog talentovanog igrača su porijeklom iz Pištalina,malog mjesta u Krajini,koji se nalazi između Cazina i Bosanske Krupe. – piše bhlopta.

Related posts