Krađa, tuča, droga, policijska blokada: Detalji divljanja navijača Zrinjskog u Bugojnu

Grupa navijača mostarskog Zrinjskog, koja je sinoć učestvovala u incidentu u TC Bingo u Bugojnu, nakon saslušanja u policiji, sinoć je puštena na slobodu.

Kako je za Faktor kazao portparol MUP-a SBK Rusmir Prohan, za 11 osoba su odmah izdati prekršajni nalozi zbog uznemiravanja javnog reda i mira.

Protiv jednog od njih će biti dostavljena krivična prijava Tužilaštvu zbog krađe alkoholnog pića i namirnica, dok će još jedan navijač biti prijavljen za posjedovanje opojne droge, s obzirom na to da je kod njega nakon privođenja pronađena marihuana.

Incident se, podsjećamo, dogodio oko 16.30 sati, kada je ova grupa, koja se kombijem kretala ka Mostaru, zaustavila vozilo ispred TC Bingo, gdje je došlo do fizičkog sukoba sa zaštitarima zbog krađe alkohola i drugih namirnica. Dvojica zaštitara su povrijeđena i pomoć im je ukazana u Domu zdravlja u Bugojnu.

Navijači su nakon pometnje koju su napravili pobjegli s mjesta događaja, ali su brzom reakcijom policije ubrzo uhvaćeni. Nakon potjere i policijske blokade kod Kupresa, zaustavljeni su, te su svi privedeni u policijsku stanicu.

/faktor.ba

Related posts