Koža bez celulita: Rituali koji pomažu u otklanjanju narandžine kore

Ako dan počnete čašom vode kojoj ste dodali nekoliko kapi limuna, ne samo da ćete smanjiti celulit već ćete ubrzati metabolizam i hidrirati organizam nakon prospavane noći.

Pored raznih preparata, kremica, tretmana, zdrave prehrane i redovnog vježbanja, u borbi protiv celulita mogu vam pomoći i neki od jutarnjih rituala koji neće oduzeti previše vremena, a dat će rezultate.

Dan počnite limunom i vodom

Jednostavan i ukusan ritual donosi i mnoštvo dobrobiti. Ne samo da ćete smanjiti celulit već ćete uveliko ubrzati metabolizam i hidrirati organizam nakon prospavane noći. Limun pospješuje cirkulaciju krvi prema koži i odbacivanje toksina, dvije veoma važne stavke kada je riječ o borbi protiv celulita.

Vježbajte

U početku će vam možda biti teško vježbati odmah po buđenju, ali kada se naviknete, više nećete moći zamisliti dan bez treninga.
Probajte suho četkanje

Ovaj ritual poboljšava cirkulaciju i potpomaže otpuštanje toksina iz organizma.

Započnite dan doručkom protiv celulita

Baš kao što postoji hrana koja podstiče stvaranje celulita, postoji i ona koja se protiv njega veoma uspješno bori. Neka se u vašem doručku obavezno nađe kokosovo ulje koje potpomaže sagorijevanje masti i sprečava njihovo skladištenje na kritičnim dijelovima tijela.

Počnite dan svježim smoothiejem

Najbolji i najzdraviji način da unesete vitamine i minerale u organizam svakako je zdrava hrana, ali ako vam tempo života to ne dozvoljava, nemojte bježati ni od suplemenata. Započnite dan zdravim smoothijem bogatim antioksidansima ili multivitaminskim dodatkom.

Nigdje bez vode

Dehidracija organizma pospješuje stvaranje celulita, pa ne dozvolite da vam se to desi. Pijte preporučene dnevne doze, iz kuće ne izlazite bez flaše s vodom, posebno tokom toplih dana. Nova istraživanja sugeriraju da bi svi trebali popiti čašu vode svaki put kad mokre kako bi ostali dovoljno hidrirani tokom dana.

(Faktor.ba)

Related posts