Komesar Ćosić: Protiv Sefića pokrenuli smo 18 krivičnih prijava, Tužilaštvo samo jednom reagiralo

Komesar sarajevske policije Vahid Ćosić saopćio je danas kako je MUP ranije protiv Sanjina Sefića, osumnjičenog za ubistvo studentica Edite Malkoč i Selme Agić, do sada pokrenuo čak 18 krivičnih prijava.

Na 18 krivičnih prijava, gdje je MUP njihovim podnošenjem završio svoj posao, Tužilaštvo Kantona Sarajevo nije adekvatno reagiralo, kazao je komesar. Tačnije, na 18 krivičnih prijava Tužilaštvo je samo jednom reagiralo, tvrdi Ćosić.

Osim toga, Ćosić je saopćio i to kako je MUP 47 puta evidentirao Sefića zbog prekršaja u vidu kršenja Zakona o sigurnosti saobraćaja i sigurnosti na putu te zbog nanošenja tjelesnih povreda i krađa.

Sefić je evidentiran u policiji ranije zbog vožnje automobila pod dejstvom alkohola, zbog upravljanja vozilom bez validne dokumentacije, prekoračenja brzine, upravljanja vozilom bez adekvatne opreme, preticanje vozila na nepredviđenim mjestima, kao i zbog krivična djela nanošenje teških tjelesnih povreda i krađa.

Jasmin Sefić, otac osumnjičenog Sanjina, dužan je 3.855 KM zbog neplaćanja kazni za prekršaje u saobraćaju, a koji su načinjeni automobilom kojim je Sanjin upravljao kobne noći kada su ubijene studentice.

(Faktor.ba/Foto: M. Živojević)

Related posts