Ko je žena danas uhapšena po potjernici na Graničnom prijelazu Izačić!?

Granična policija saopćila je danas da su pripadnici Jedinice granične policije Izačić prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić uhapsili N.V. (1964.), državljanku BiH.

– Graničnim provjerama utvrđeno je da je potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti saobraćaja. N.V. bit će predata nadležnom organu, navodi se u saopćenju.

Istražujući ovu informaciju, Avaz. ba je saznao da je uhapšena Nada Vejnović, a da je Općinski sud ustvari raspisao potjernicu 2015. godine za Nadom Pilipović a zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti saobraćaja koje je počinila 2011. godine.

– Pilipović je bila nedostupna organima gonjenja, te je za njom raspisana potraga, kazali su nam u Općinskom sudu u Sarajevu.

Razlika kod prezimena je ta što se Pilipović 2015. godine udala za Dubravka Vejnovića, te je u međuvremenu promijenila prezime.

No, ono što je zanimljivo Nada Pilipović Vejnović je predsjednica Glavnog Odbora SDU BiH, te je također predsjednica Općinskog odbora SDU BiH Novo Sarajevo.

Po zanimanju je magistar farmacije te je trenutno i direktorica jedne privatne apoteke u Sarajevu.

avaz.ba

Related posts