Ko je Saud Nišić, osoba koja je pomogla Sanjinu Sefiću prilikom bjekstva: Zvali ga Pišonja

Danas je u Sarajevu uhapšen Saud Nišić, kojeg se tereti da je pomagao Sanjinu Sefiću prilikom bjekstva, a koji je od ranije poznat javnosti po kriminalnim djelima.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su danas tri osobe zbog osnovane sumnje da su pomagali u bjekstu Sanjinu Sefiću, osmunjičenom za ubistvo dvije djevojke.

Zbog postojanja osnova sumnje da su pomogli Sefiću nakon izvršenog krivičnog djela uhapšeni su 29-godišnji Dino Alić, 28-godišnji Saud Nišić i 22-godišnja Sara Sefić, Sanjinova sestra.

Nišić je i ranije dospijevao na naslovnice medije u BiH zbog kriminalnih djela.

Krajem 2014. godine, Nišić je priveden nakon što je zapalio Audi A6, te sprat kuće uglednog sarajevskog privrednika Zorana Troboka u sarajevskom naselju Vraca, ali odmah nakon privođenja pušten na slobodu.

Međutim, ono što ga je “proslavilo”, jeste slučaj iz 2012. godine.

Saud Nišić je tada, zajedno sa E.S. u centru Sarajeva, u ulici Ferhadija, pokušao oteti torbu jednoj starijoj gospođi.

Međutim, u tome su ga spriječili građani, koji su ga pretukli i predali policiji, a Saud Nišić se prilikom toga doslovno upišao i uneredio u gaće od straha i batina.

Danas se Saud Nišić vratio u pritvor. Po ko zna koji put. Ovoga puta optužbe su ozbiljnije. Pomogao je ubici u bijegu i za očekivati je dužu zatvorsku kaznu za ovog kriminalca, kojeg na ulici “krasi” nadimak – “Pišonja”.

avaz.ba

Related posts