Ključka regata nadmašila sva očekivanja, učestvovalo oko 1000 raftera i nekoliko hiljada posjetioca u večernjim satima

U Ključu je u subotu održana 20. Ključka regata koju tradicionalno organizuje Kajak-kanu klub Ključ, a u najvažnijem sadržaju Ključkog ljeta i događaju godine u ovom gradu učestvovalo je preko 1000 raftera sa oko 100 plovila na vodi.

Regatu na Sani je otvorio Općinski načelnik Nedžad Zukanović, koji se tom prilikom obratio svim učesnicima, a posebno gostima regate, te im poželio dobar provod.

Regata je startovala u 10 sati iz Gornjih Dubočana od tzv. Žičanog mosta. Nakon starta prva pauza je napravljena na Alinoj Luci gdje je organizovan zajednički doručak i osvježenje za sve učesnike, a na tom mjestu održani su i skokovi u vodu.

U poslijepodnevnim satima, rafteri su se spustili do cilja regate, odnosno lokacije Suknjište.

Sve je proteklo bez bilo kakvih incidenata i problema, a o sigurnosti svih učesnika brinule su se brojne sigurnosne službe i pripadnici MUP-a USK.

Pored domaćih ljubitelja raftinga iz cijele Bosne i Hercegovine, rijekom Sanom su plovili i mnogobrojni gosti i rafteri iz Hrvatske, Slovenije, Švicarske, Njemačke, Austrije, skandinavskih zemalja i Srbije.
Predviđeni zabavni program na gradskoj plaži je opravdan, uz prisustvo više od 2000 građana, gostiju i učesnika regate, na kojem su nastupili Ermin Redžić-Bubi, finalista Zvijezda granda, Faruk Duran, Kontrast bend, Bosk bend i Aldina Beširević.

Veliku organizaciju koju snosi Kajak kanu klub Ključ i način organizovanja regate na Sani, daje mi za pravo da kažem da ovaj klub je najbolji ambasador općine Ključ, ključkih prirodnih i turističkih, te kulturno-historijskih ljepota. Neprocjenjiva gostoljubivost ključana je još jedanput dokazana, a naš zajednički zadatak u budućnosti biće da i dalje podržavamo jednu ovako veliku manifestaciju i Kajak kanu klub Ključ, ističe Načelnik općine Ključ, Nedžad Zukanović.

Related posts