Kinezi nude Tevezu 37,5 miliona eura po sezoni

Kineski nogometni klubovi ne posustaju u suludom trošenju novaca na transfere igrača.

Prema vijestima koje stižu iz Kine jedan od klubova sprema gotovo nevjerovatnu ponudu za argentinskog napadača Carlosa Teveza. Kinezi nude 32-godišnjem Tevez čak 37,5 miliona eura po sezoni.

Ukoliko prihvati ponudu iz najmnogoljudnije zemlje na svijetu Tevez bi sedmično zarađivao 720.000 eura ili 102.000 eura dnevno. Dodajmo kako je jedan od najboljih nogometaša svijeta Cristiano Ronaldo nedavno potpisao novi ugovor s Real Madridom po kojem će zarađivati 400.000 eura sedmično.

Argentinski napadač do 2018. ima ugovor s Boca Juniorsima, no odšteta ne bi trebala biti nikakav problem.

Tevez je započeo karijeru u Boci, potom je preselio u Corinthians, a igrao je i za West Ham, Manchester United, Manchester City i Juventus. Na ‘la Bomboneru’ se vratio prošle godine.

Kineski klubovi u januaru ove godine potrošili su 150 miliona eura na odštete igrača. Rekordni transfer ostvario je Kolumbijac Jackson Martinez koji je iz Atletico Madrida preselio u Guangzhou Evergrande za 42 miliona eura.

Rekordnu plaću u kineskom nogometu ima argentinski napadač Ezequiel Lavezzi koji u Hebei China Fortuneu zarađuje 15 miliona eura po sezoni.

Related posts