KIK SANA / “Heroji u ratu, junaci u miru”

Košarkaško invalidski klub Sana iz Sanskog Mosta višestruki su prvaci BIH, kao i višestruki osvajači kupa BIH, višestruki osvajači NLB lige, kao i mnogobrojnih turnira širom Evrope.

Mnogi od njih su ratni vojni invalidi, dali su svoje zdravlje za našu domovinu, ali nisu stali na tome, željeli su više i nakon rata osnovali su klub košarke u kolicima, pobjeđivali su ekipe iz Češke, Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije i to velikom razlikom. Pobjeđivali su oni profesionalce, koji za svoju igru dobivaju platu, premiju za pobjedu, a oni istinski pravi pobjednici ništa, već njima je uspjeh to što se druže, što predstavljaju svoj grad Sanski Most,s voju državu Bosnu i Hercegovinu.

Ne idu oni na pripreme nigdje, ne idu oni u banje i na noćenja po skupocjenim hotelima ,oni odu svuda na dan utakmice, pobjede te ekipe i vrate se kući svojoj porodici. Oni nemaju vitrine, jer to su imali nekada, a sada je to ne moguće, jer prostor sa peharima, raznim priznanjima je prepun zaista i to je ono što im daje snagu, kao i njihova sloga, želja za uvijek novom pobjedom, to je nešto što se ne može poredit ni sa jednim novcem.

Nedavno je izašla knjiga o njima pod nazivom “produženje vijeka života” a prije nekoliko godina i navijačka himna kao podrška i zahvala za sve što su postigli i akobogda još će postići. Jedino što njima treba je podrška sa tribina, malo veća pažnja i da im neko pomogne financijski, kako bi lakše mogli ići na utakmice širom BIH, kao i Evrope, a to je svakako odlična prilika za sve one, što imaju firme ili svoj proizvod, a želje da za njih znaju svi u BIH pa i šire, zato javite se im, jer oni vas neće razočarati, oni su ponos Sanskog Mosta a i cijele Bosne i Hercegovine. – piše inmedia.

Related posts