Keserović: Očekivali smo da će se DF prikloniti Abdićevoj stranci

Vijećnici Demokratske fronte (DF) u Općinskom vijeću Velika Kladuša podržali su Laburističku stranku, na čijem je čelu novi načelnik te općine i osuđeni ratni zločinac Fikret Abdić.

Oba vijećnika Demokratske fronte su podržali Fikreta Bašića, kandidata Laburističke stranke za predsjedavajućeg Općinskog vijeća, a za njegovog zamjenika je izabran Enver Pehlić iz Demokratske fronte.

DF u Velikoj Kladuši podržao Laburiste Fikreta Abdića

– To je bio očekivan potez. Vijećnici Demokratske fronte su u razgovoru sa nama konstantno davali signale da su spremni podržati nas, odnosno našeg kandidata za predsjedavajućeg Općinskog vijeća, ali smo, iako smo znali da je to dogovoreno, odlučili da ih testiramo. Sve što su obećavali, oni nisu ispoštovali, što je očigledno na osnovu današnje sjednice. Da nije bilo drugog protivkandidata, mogli bismo razumjeti tu odluku, ali su oni danas imali izbor i priklonili su se Laburistima – kazao je u razgovoru za Faktor vijećnik SDA Ejub Keserović.

Laburistička stranka u Općinskom vijeću ima 13 vijećnika, a Demokratska fronta dva. S druge strane, SDA i DNZ imaju po četiri vijećnika, grupacija „Pokrenimo Kladušu“ tri, te A-SDA i KSPP po jednog vijećnika. Za našeg sagovornika je, tvrdi on, svaki vid unaprijed dogovorene saradnje sa strankom Fikreta Abdića neprihvatljiv.

– Nikad, ni u kakvoj kombinaciji, dok je mene i rukovodstva stranke. Mi ćemo uvijek podržavati ono što je dobro i boriti se protiv onoga za šta smatramo da je loše po građane i lokalnu zajednicu. Ako se tu podudaramo, apsolutno ćemo podržati bezrezervno. Međutim, bilo kakva saradnja ne dolazi u obzir – izjavio je Keserović.

Predsjedništvo Demokratske fronte je odmah reagovalo, te je isključilo iz članstva Envera Pehlića i Refiku Purić, vijećnike u Općinskom vijeću Velika Kladuša, te je raspustilo Općinski odbor Demokratske fronte u Velikoj Kladuši.
IZVOR: Faktor.ba

Related posts