Kasumović nazvao NES kriminalnom organizacijom, a zajedno stali iza iste ideje

Gradonačelnik Zenice i predsjednik “BHI – KF” Fuad Kasumović jučer je na predizbornom skupu javno nazvao Narodni evropski savez (NES) – kriminalnom organizacijom.

Da je na političkoj sceni BiH moguće sve, pokazuje i ovaj primjer s obzirom da su i Fuad Kasumović i NES u istoj grupaciji stranaka koje podržavaju Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH i koje bi trebale dijeliti, barem približno, iste vrijednosti.

“Da bi zadržali vlast, kriminalnoj organizaciji A-SDA, sad se zovu NES, dali su da upravljaju kantonom samo da bi ostavili svoje direktore na pozicijama. Propali su na prošlim izborima, na ovima će drastično propasti i to ne samo u Zenici i ZDK nego u državi“, poručio je gradonačelnik Zenice.

Nazivajući NES kriminalnom organizacijom, pravo je pitanje kako će ove dvije stranke sarađivati i da li će u tim trenucima “jedinstva“ jednostavno zaboraviti na ovako teške optužbe i praviti se kao da se ništa nije dogodilo.

Podsjetit ćemo da su u Sarajevu na predstavljanju Denisa Bećirovića kao zajedničkog kandidata 11 stranka u istom redu stajali i Fuad Kasumović i Nermin Ogrešević, lider NES-a.

Također je interesantna i činjenica da je Kasumović, inače prvi čovjek Zenice, poručio da je NES zapravo vlast što ne ide u prilog retorici stranaka okupljenih oko “ujedinjene opozicije”. Ako se u obzir uzme da nekoliko stranaka koje su podržale Bećirevića imaju svoje kadrove u kantonalnoj ili entitetskoj vlasti, teško se može govoriti o stopostotnoj opoziciji.

Izvor: Klix.ba

Related posts