Kamere sve snimile: Izrešetao bivšu ljubavnicu dok je otključavala vrata

Beogradski advokat D. K. (68) uhapšen je zbog sumnje da je u subotu oko ponoći hicima iz pištolja ubio svoju bivšu ljubavnicu Vladanku Vučeljić (54).

Vladanka Vučeljić ubijena je u noći između subote i nedelje oko 23.50 sati dok je otključavala ulazna vrata zgrade u kojoj živi u Ulici Pariske komune na Novom Beogradu, javlja Blic.

U trenutku dok je pokušavala ući u zgradu, ubica je u nju ispalio više hitaca iz pištolja koji su je pogodili u grudi i ruku. Nesretna žena preminula je na mjestu, a ubica je pobjegao.

Kako se doznaje, advokat D. K, koji je, prema neslužbenim informacijama, bio u ljubavnoj vezi sa ubijenom ženom, priveden je u nedjelju i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Policija je u ponedjeljak priopćila da postoji osnovana sumnja da je on bio egzekutor stravičnog zločina i da je upravo on ispalio metke u ubijenu ženu.

– Daljnja istraga utvrdiće stoje li iza ljubavni problemi ili je u pitanju nešto drugo – kazao je izvor za “Blic”.

Navodno je kamera koja se nalazi na ulazu u zgradu snimila ubistvo, ali i ono što mu je prethodilo.

– Ubijena žena razgovarala je nekoliko minuta sa komšinicom ispred zgrade. Nakon što su se rastali, Vladanka je krenula otključati vrata. Na snimci sigurnosnih kamera zgrade, ali i okolnih zgrada, vidi se muškarac sa kapuljačom koji drži pištolj – priča izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Prema njegovim riječima, sumnja se da je ubica pobjegao kroz drugi ulaz u zgradu, preko parkinga automobilom “Škoda”.

– Nakon što budu gotova vještačenja video snimaka sa zgrade gde je ubijena živjela, ali i okolnih zgrada koje imaju video nadzor, bit će poznato kuda je i kako ubica pobjegao, a da ga niko ne vidi – priča izvor “Blica” .

Poznanici ubijene žene, koja je inače bila finansijski stručnjak, s nevjericom su primili vijest o ubistvu.

– Vladanka je radila kao procjenitelj rizika u jednoj cijenjenoj osiguravajućoj kući. Bila je dosta poznata u svom poslu, radila je u čak nekoliko velikih firmi. Vrijedna, radna žena. Držala je mnogobrojna predavanja kolegama iz branše i faktički je bila nezamjenjiva – priča poznanica ubijene Vladanke.

Navodno je Vladanka još davno ostala udovica.

– Njoj je prije mnogo godina preminuo muž. Iza nje je ostala kći, koja je student. Vladanka je bila predivna žena, odmjerena, otresita, borbena. Stalno je radila na sebi i usavršavala se, a nikad nije prekoračila granice – govori poznanica Vladanke za Blic.

Prema njenim riječima, Vladanka je rijetko kada pričala o svom ljubavnom životu.

– Iako nije mnogo pričala, znala je nagovijestiti da ima nekoga u svom životu, da nije sama već neko vrijeme. Ona je bila predivna osoba. Ne mogu vjerovati da je ubijena – kaže ona.

Related posts