Kako je Dejton pokvario slavu porodice Karadžić

Srbi nisu bili zadovoljni zato što njihove težnje sa kojima su krenuli u Dejton nisu ispoštovane kaže narodni poslanik Sonja Jovičević Karadžić

“Nismo bili zadovoljni zato što smo neke teritorije izgubili, što smo o nekim razgovarali i već smo imali usmeni dogovor, a to nije ispoštovano”, kaže Jovičević-Karadžić.

Sagovornica TV1 pojašnjava da je najveće razočaranje uslijedilo kada je bilo jasno da će RS ostati bez dijela Sarajeva koje je bilo pod kontrolom VRS i izlaska na more.

“Sve se događalo na proslavu moje djevojačke krsne slave, krsne slave porodice Karadžić. Svi smo bili na okupu i pomno smo pratili šta se dešava. Kako god bilo, i tada i sada nakon 21 godinu ono što je Dejton ipak donio, donio je mir i šansu da živimo zajedno na ovaj ili onaj način”, kaže naša sagovornica.

Sonja Karadžić-Jovićević pojašnjava da je ovo i stav njenog oca Radovana Karadžića.

“Svi smo stava da je Dejton je možda bio najnepovoljniji za Srbe, ali sve ovo vrijeme ipak nam je garantovao neki mir i davao šansu za napravimo BiH i RS što mirnijom i što boljom”, zaključuje Karadžić Jovičević.

Karadžić-Jovičević je stava da ono što mora da se uradi zbog implementacije presude Sejdić Finci i treba da se uradi, ali da to mora da se uradi najbezbolnije po sadašnje stanje u BiH.

(Vijesti.ba)

Related posts