Još četvero Sarajlija ostalo bez svojih “ljubimaca”

Sarajevska policija protekle je sedmice nastavila oduzimati automobile višestrukim povratnicima u vršenju teških prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja, pa je tako bez svojih ljubimaca na četiri točka ostalo još četvero Sarajlija.

Policajci iz Vogošće su u utorak isključili automobil mazda, kojim je upravljao P. M. iz Sarajeva, a za kojeg je utvrđeno da duguje 1.540 KM neplaćenih kazni.

Dva dana kasnije, pripadnici Četvrte PU oduzeli su Fiat Punto, koji je vozio E. I. iz Sarajeva, a za kojeg je također utvrđeno da je povratnik u kršenju saobraćajnih propisa.

U petak su pripadnici Pete PU iz saobraćaja isključili S. I. iz Visokog, koji je upravljao passatom, a za kojeg se ispostavilo da je dužan 1.240 maraka za kazne, dok su u subotu isključili H. A. kojeg su zatekli da upravlja peugeotom, a koji duguje 1.700 maraka.

Na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, sva vozila su privremeno oduzeta i do kraja prekršajnog postupka deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru.

Related posts