Je li vrijeme za povratak Opel Calibre?

KAD god Opel lansira novu generaciju limuzinskog modela mnogi obožavatelji se pitaju samo jedno, a to je hoće li se Calibra vratiti.

Legendarni Opelov coupe s kraja prošlog tisućljeća mnogi smatraju najljepšim modelom u novijoj povijesti Opela, ali i jednom od najljepših coupea uopće. Danas već pomalo zaboravljeni coupe proizvodio se od 1989. do 1997. godine, a dosegao je nakladu od respektabilnih 240.000 primjeraka. Iako joj Vectrina osnova nije osiguravala performanse za pamćenje, odličan dizajn i moćni motori priskrbili su joj kultni status. Uostalom, konkurenciji je trebalo puno desetljeće da dostigne rekordnu aerodinamiku Calibre, a 2.0 Turbo 4×4 i danas pruža više uzbuđenja od većine novih Opela.

Dakle, nasljednika mnogi iščekuju već gotovo dva desetljeća, a posljednji puta GM nas je zaintrigirao Buickovom Avistom. Sada je stigla i nova Insignia, a kako bi novi coupe mogao možete vidjeti u priloženim renderima. Iako se čini vrlo solidnom, pa i tržišno opravdanom, šanse za ovakvu izvedbu Insignije su ravne nuli.

/Index.hr

Related posts